Share

Red Bull Grand Maze’in müziklerinin arkasındaki isim: Burhan Öçal

İstanbul, Kapalıçarşı çok özel bir projeye ev sahipliği yaptı. Parkur sporunun dünya çapında bilinen iki ismi olan Red Bull sporcuları Dominic Di Tommaso ile Hazal Nehir, Kapalıçarşı’nın çatısında muhteşem bir atmosferde kelimenin tam anlamıyla İstanbul semalarını ele geçirdi. Bir anlamda tarihin tozlu yapraklarında hareketli bir yolculuğa çıkan ikilinin bu eğlenceli hikayesi Red Bull Grand Maze ismiyle video olarak yayınlandı. İkilinin bu özel hikayesine Türkiye’nin en önemli sanatçılarından Burhan Öçal’ın müzikleri eşlik etti. Öçal, “Koşudaki ritimlere, zıplama ve taklalara özel senkoplar yarattım. Bir ritimci olarak, duyduğumdan yola çıkıyorum. Parkur sporcularının her adım atışlarında çıkan sesi hayal etmek çok özeldi” dedi.

Alanında dünya çapında tanınan; Red Bull parkur sporcusu Dominic Di Tommaso “Grand Maze” olarak adlandırılan video projesi kapsamında İstanbul’u ziyaret etti. Türkiye’nin uluslararası arenada ilk başarıya ulaşan kadın parkur sporcusu Red Bull sporcusu Hazal Nehir ev sahipliğinde Kapalıçarşı’nın çatısında tarihi bir yolculuğa çıkan ikili, muhteşem bir atmosferde parkur sporunu yaptı. İki başarılı ismin bu özel yolculuğuna Türkiye’nin en önemli sanatçılarından Burhan Öçal’ın müzikleri eşlik etti. 

Red Bull Grand Maze'i eşsiz kılan unsurlardan biri olarak projede yer alan Burhan Öçal Redbull.com’a konuştu. Öçal, “Kapalıçarşı, yurt dışında yaşarken İstanbul’a her gelişimde ziyaret ettiğim bir mekândı. 30 yıl önce Sultanhamam’a, Mısır Çarşısı’na giderdim. Esnafın dikkat çekmek için yaptığı çağrılar olurdu. Sokakta tuhafiye, konfeksiyon, takunya, iskemle satarlardı. Kayıt cihazımı gizlice açıp cebime koyardım, sonra o insanlarla sohbet ederdim. Ne cevherler vardı; çoğu kayıtlarımda var. Kapalıçarşı tarihiyle, atmosferiyle olduğu kadar ahenkleri ve müziğiyle de özgün bir yapı. Bu yüzden projeyle ilgili teklif geldiğinde tereddüt etmeden kabul ettim” dedi. Öçal, “Böyle tarihi bir mekânda parkur yapmak ve bunun için ritimler yaratmak çok keyifli olur diye düşündüm. Koşudaki adımları ritimler, zıplama ve takla hareketlerini ise ritim içindeki senkoplar olarak düşündüm. Bu, akışa bir yaratıcılık kattı. Ben bir ritimci olarak, duyduğumdan yola çıkıyorum. Parkur sporcularının her adım atışlarında çıkan sesi hayal ettim ve müziğin koşuyla senkronize olmasını istedim” ifadesini kullandı.

Di Tommaso ve Türkiye’nin uluslararası arenada başarı kazanmış ilk kadın parkur sporcusu olan Hazal Nehir, Kapalıçarşı’nın daha önce görülmeyen noktalarını gözler önüne sererken olağanüstü görüntülerin ortaya çıkmasını da sağladılar.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir