SIBER SALDIRILARIN 58’I ÇALIŞANLAR OFISE DÖNDÜKTEN SONRA GERÇEKLEŞTI

Manşet Reklam

Kısıtlamaların bitmesiyle birlikte uzaktan çalışanların tekrardan ofislere dönmesi, hackerlerin dikkatini çekiyor. 2021 yılında gerçekleşen kimlik avı saldırılarının 58'inin, çalışanların ofise dönmeye başladığı süreçte meydana geldiğini aktaran Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, hackerlerin Google Dokümanlar kullanarak başlattığı yeni kimlik avı saldırılarına karşı şirketleri uyarırken saldırılardan korunmanın yollarını 4 adımda sıralıyor.

Reklam Resmi

 

Zaman ve mekan fark etmeksizin her koşulda saldırı yapabilecek şekilde planlamalar yapan hackerlerin hedefleri arasında bu sefer ofise dönmeye hazırlanan çalışanlar yer alıyor. Yapılan araştırmalar yılın başından bu yana gerçekleşen kimlik avı saldırılarının 58’inin, çalışanların ofise dönmeye başladığı süreçte meydana geldiğini gösterirken, birçok şirket saldırılar karşısında yeterli savunmayı gösteremiyor. Bununla birlikte siber saldırganların, ofise dönmeye hazırlanan çoğu çalışanın kimlik bilgilerini çalabilmek için Google Dokümanlar aracılığıyla yeni bir saldırı türü başlattığına dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, kimlik avı saldırılarına karşı siber altyapısını güçlendirmek isteyen şirketler için 4 siber güvenlik adımını paylaşıyor.

 

Google Dokümanlar Aracılığıyla Kimlik Avı Saldırıları Düzenliyorlar!

 

Siber saldırganlar, kurbanların kimlik bilgilerini çalmak için kötü amaçlı bağlantılar yayan yeni bir kimlik avı saldırısı düzenliyor. Hackerler siber saldırılarını gerçekleştirebilmek için de birçok çalışanın kullandığı Google Dokümanlar'dan yararlanıyor.  "Ofis için Yeni Kurallar” ve “Yeni Çalışma Saatleri" gibi dosya adlarıyla merak duygusu yaratarak kullanıcıları ilgili içeriklere tıklamak için harekete geçirmeyi hedefleyen siber suçlulara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, yeterli siber güvenlik önlemlerini almayan şirketlerin bu saldırılardan ciddi derecede etkilenebileceğini vurguluyor.

 

Kimlik Avı Saldırılarından Korunmak için 4 Etkili Adım

 

Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, şirketlerin kimlik avı saldırılarına karşı izlemesi gereken 4’lü savunma adımlarını sıralıyor.

Reklam

 

1. SSL Sertifikasına sahip olduğunuzdan emin olun. Web sitenize gelen ve giden tüm trafiği güvence altına almak için bir SSL sertifikası kullanın. Bu, web sunucunuz ile müşterilerinizin tarayıcısı arasında gönderilen bilgilerin Eavesdropping atağına yani sessizce dinlenilmesine ve izlenilmesine engel olacaktır.

 

2. Güncel yamalara ve güncellemelere sahip olun. Şirketlerde güvenlik açıkları ve güvenlik sorunlarına karşı korunmak için en son yamaların ve güncellemelerin gerçekleşmesi önemlidir. Buna web sitesi barındırma, alışveriş sepeti yazılımı, bloglar ve içerik yönetim yazılımı da dahildir.

 

3. Çalışanlarınızı eğitmeyi unutmayın. Kimlik avı dolandırıcılıklarını, kötü amaçlı yazılımları ve sosyal mühendislik tehditlerini bilmeleri ve tanımlamaları için çalışanlarınıza düzenli siber güvenlik eğitimi vermeyi göz ardı etmeyin.

 

4. Güvenli bir şekilde korunan ödeme sayfası kullanın. Bu durum, müşterilerin kart verilerine ilişkin riski azaltmak için en iyi uygulamadır. Bağımsız denetçilerden güncel sertifikalara sahip bir ödeme ağ geçidi sağlayıcısı kullanmak, müşterilerinizin ödeme ayrıntılarının her zaman korunmasını sağlar.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Şu an bu sayfayı inceleyenler sayısı: 1 kişi.

Bu Yazıyı Paylaş:


Bize Destek Olun: USDT ERC20

0x6d06b451fdc6e83f87950e4043072e2abb42a9fb

Uyarı: Haber bültenleri, haber ihbar mailimize düşen içerikler ile kamu kurum, belediye, sosyal medya bültenleri, siyasi kimlikler ve partiler ile ilgili bültenler sitemizin editörlerinin müdahalesi olmadan yayınlanır. Bu haberlerde yer alan hukuki muhataplar haberi geçen ajanslar, haberi geçen kurumlar, haberi geçen sorumlular olup sitemizin hiç bir editörü sorumlu tutulamaz...

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir