Storytel Türkiye 3’üncü Yılını 17 Milyon 700 Bin Saat ile Kutluyor

Share

Bu yıl Türkiye’deki 3’üncü kuruluş yılını kutlayan Storytel, yeni marka kampanyasıyla duyguların ve fikirlerin birinden diğerine anlatılması geleneğinin altını çizerek, hikaye anlatma geleneğini modern yaşama taşıyor ve kulaklara eşsiz eserleri fısıldıyor. Storytel, 3’üncü yıl değerlendirmesinde, 2019 ve 2020 yılları karşılaştırıldığında sesli kitap dinleme sürelerinin 2020'de 112 arttığını açıkladı. 2020'de Storytel Türkiye üzerinden 8 milyon 640 bin saat dinleme gerçekleşirken, 2021'in ilk 4 ayında ise 4 milyon 205 bin saat gerçekleşti. 

 

Storytel Türkiye Ülke Müdürü Berk İmamoğlu, Storytel’in Türkiye’de 3’üncü yaşını kutluyor olmaktan duyduğu mutluluğu paylaştı ve sözlerine devam etti; ‘Storytel Türkiye, Storytel ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke. Türkiye’de 3’üncü yılımızı kutlarken ‘Duyulmayı Bekleyen Koca Bir Dünya’ diyerek yeni kampanyamızı da paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu kampanya ile hikaye anlatma geleneğini modern yaşama taşıyor ve kulaklara eşsiz eserleri fısıldıyoruz.’

 

Berk İmamoğlu, Storytel’in Türkiye’de yayına başladığı günden bugüne hızla büyüyen bir trend içinde olduğunu belirterek sözlerini sürdürdü; ‘Storytel, faaliyet gösterdiği 20’den fazla ülkede 1,500.000’in üzerinde aboneye sahip. Storytel, aktif olduğu 20’den fazla ülkedeki gelişme grafiği ve yeni gireceği pazarlarla, ileriye dönük çok yüksek bir potansiyel vaat ediyor. 2021 yılında hem sesli kitap kütüphanemizi genişletmek hem de Türkçe e-kitap sayımızı arttırmak hedefiyle çalışıyoruz. Bunun yanında farklı kategorilerde Storytel Original içerikleri sunmaya hazırlanıyoruz.’ 

 

Storytel Türkiye üzerinden son 1 yılda en çok dinlenen eserler; Simyacı, Hayvan Çiftliği, Camdaki Kız, Kürk Mantolu Madonna, Şeker Portakalı, Kral Kaybederse, İnsan Ne ile Yaşar, Kumarbaz, Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı ve Harry Potter Serisi oldu. Storytel üzerinde en çok dinlenen seslendirmenler arasında; Tilbe Saran, Okan Bayülgen, Deniz Yüce Başarır, Selçuk Yöntem, Yiğit Özşener, Damla Sönmez, Mert Fırat, Derya Alabora, İbrahim Selim, Şerif Erol, Sevinç Erbulak, Levent Can, Murat Eken gibi çok değerli isimler yer alıyor. Ayrıca bazı yazarlar da kendi eserlerinin sesi oldu. Ahmet Ümit’in sadece Storytel’de yayınlanan eseri Benim Güzel Hayaletlerim’i yazarın kendi sesinden dinlemek mümkün. Ayşe Kulin, Buket Uzuner, Sunay Akın, Emre Kongar, Teoman ve daha birçok farklı yazar da Storytel’de kendi eserlerini seslendirdiler. Ali Poyrazoğlu'nun Ödünç Yaşamlar kitabı, yazarın kendi seslendirmesiyle çok yakında Storytel’de yayına alınacak.

 

Kullanıcılar, Storytel’e mobil telefonlarına yükleyecekleri uygulama üzerinden abone olarak ulaşabiliyorlar. Her Storytel abonesi bir tane de ücretsiz Kids Mode aboneliğine sahip oluyor. Storytel, Kids Mode özelliği ile çocuklara hem eğlenceli hem de eğitici bir kitap deneyimi sunuyor. Çocuklar 0-16 yaş arasına uygun İngilizce ve Türkçe sesli ve e-kitaplara erişebiliyor; bu kitapları istedikleri kadar dinleyebiliyor ve okuyabiliyor. Ebeveyn şifresi ile aktive edilebilen bu özellik sayesinde çocuklar kendi kütüphanelerini oluşturabiliyor.

 

Storytel aboneleri, 4.000’in üzerinde Türkçe sesli kitabı, 2.000’e yakın Türkçe e-kitabı, 100.000’den fazla İngilizce sesli kitabı, 125.000’nin üzerinde İngilizce e-kitabı ve birçok podcast’i sınırsız dinleyebiliyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye Ajans

[email protected]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir