Türkiye ile Suriye Arasında Güvenlik İş Birliği ve Geri Dönüş Süreci Masaya Yatırıldı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Suriye İçişleri Bakanı Enes Hattab ve beraberindeki heyeti Ankara’da ağırladı. Bakanlık binasında gerçekleşen görüşme, Bakan Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından da kamuoyuyla paylaşıldı.
Paylaşımında, “Suriye İçişleri Bakanı Sayın Enes Hattab ve beraberindeki heyeti Bakanlığımızda misafir ettik” ifadelerini kullanan Yerlikaya, yapılan görüşmelerin içeriğine dair de önemli açıklamalarda bulundu.
Görüşmeye dair yapılan resmi açıklamada, iki ülke arasında güvenlik temelli iş birliğinin artırılması ve ortak projelerin değerlendirilmesi yönünde olumlu mesajlar verildiği belirtildi. Ayrıca, geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin ülkelerine dönüş süreciyle ilgili somut adımlar atılması hedefiyle ortak mekanizmaların oluşturulacağı ifade edildi.
Bakan Yerlikaya, heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sayın mevkidaşım ve kıymetli heyetine ziyaretleri için teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.
Haber: Mustafa Çakar
Suriye İçişleri Bakanı Sayın Enes Hattab ve beraberindeki heyeti Bakanlığımızda misafir ettik.
Sayın Bakan ile Bakanlıklarımız arasında başta güvenlik alanı olmak üzere iş birliği imkanları,
Suriye İçişleri Bakanlığı güvenlik ve bağlı birimlerine gerekli desteğin sağlanması,… pic.twitter.com/8oVZkqqysb
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) August 4, 2025
Şu an bu sayfayı inceleyenler sayısı: 1 kişi.


Yorumlar (0)
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!