Share

1923 Manisalı Harmandalı Oynadı

Manisa’da bir araya gelen 1923 Manisalı, Cumhuriyet Meydanı’nda harmandalı oynadı. Cumhuriyet Bayramı’nı harmandalı oynayarak kutlayan vatandaşlar, görsel şov yaşattı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Manisa’da bir ilke imza atıldı. ‘1923 Manisalı Harmandalı oynuyor’ etkinliği ile Cumhuriyet Meydanı’nda bayram coşkusu doyasıya yaşandı. Manisalılar da bu coşkuya eşlik etmek ve harmandalı şovunu izlemek için meydanı doldurdu. Gösteri öncesinde Halk Eğitim Merkezi öğrencileri Türkiye’nin çeşitli yörelerinden halk oyunlarını sergiledi.
Müzik eşliğinde harmandalı oynayan kişiler arasında çocuklar ve yaşlılar da yer aldı. Görsel şovun başlaması ile birlikte alkışlar eşliğinde 1923 kişi harmandalı oynadı. Yaklaşık yarım saat süren harmandalı oyununun sonunda dev Türk Bayrağı Manisa Valilik binasından aşağıya salındı. Manisa Valisi Ahmet Deniz ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile protokol üyeleri de harmandalı oyununu seyretti. Vali Deniz, harmandalı oyununun birlik ve bütünlüğü temsil ettiğini söyledi.
1923 NUTUK KİTABI DAĞITILDI
Harmandalı gösterisinin ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 1923 adet Nutuk kitabı dağıtıldı. Protokol üyeleri tarafından dağıtılan Nutuk kitabından almak için vatandaşlar birbirleriyle yarıştı, uzun kuyruklar oluştu. (BSHA)

BSHA – Bilim Sağlık Haber Ajansı

You may also like...