8 İLDE SİBER SUÇ OPERASYONU: 76 ŞÜPHELİ YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 8 il merkezli olarak düzenlenen siber suç operasyonlarında 76 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Reklam

Bizi destekleyen linkler için tıklayın,
Reklam

Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar, Sakarya, Antalya, Osmaniye, Aydın, Hakkari, Erzurum, Bolu ve Tekirdağ merkezli olarak 25 ilde düzenlendi.

Suçlamalar:  Yakalanan şüphelilerin;

Yasa dışı bahis siteleri üzerinden para transferine aracılık ettiği,
 Sosyal medya platformları üzerinden “büyü yapma/bozma, bağlama büyüsü” gibi sahte hizmetler sunduğu ve işlem ücreti adı altında dolandırıcılık yaptığı,
 Vatandaşların mobil bankacılık hesap bilgilerini ele geçirerek, bilgileri dışında banka ve kripto varlık hesaplarına para transfer ettikleri tespit edildi.

MASAK raporları doğrultusunda başlatılan soruşturmalarda, çok sayıda dijital materyale de el konuldu.

Operasyonları gerçekleştiren polis ekiplerine teşekkür eden Bakan Yerlikaya, vatandaşlara siber suçlara karşı dikkatli olmaları ve şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmeleri çağrısında bulundu.

Şu an bu sayfayı inceleyenler sayısı: 1 kişi.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap