ALTAV’dan Ankara uçuşları için acil çağrı: “Ulaşım olmazsa turizm olmaz!”
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Basın Sözcüsü Alper Gencelli, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan (GZP) gerçekleştirilen AJet’in Ankara uçuşlarının kış döneminde durdurulacağı yönündeki planlamaya tepki gösterdi.
Gencelli, 24 Ekim 2026’dan Mart 2027 sonuna kadar Ankara uçuşlarının programda görünmemesinin yalnızca turizmi değil, bölge halkının ulaşım imkanlarını da olumsuz etkileyeceğini belirterek, ilgili kurum ve kuruluşlara harekete geçme çağrısında bulundu.
“5 AYLIK KESİNTİ BÖLGE ULAŞIMINI FELÇ EDECEK”
Kış uçuşlarının planlandığı kritik bir döneme girildiğine dikkat çeken Gencelli, havalimanından alınan bilgiler ve mevcut operasyonel planlamalara göre 24 Ekim 2026 itibarıyla Ankara-Alanya ve Alanya-Ankara AJet uçuşlarının Mart 2027 sonuna kadar programda yer almadığını ifade etti.
Bu durumun beş aydan uzun süre Alanya’nın Ankara ile doğrudan hava bağlantısının kesilmesi anlamına geleceğini belirten Gencelli, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nı kullanan Alanya, Gazipaşa, Anamur, Ermenek, Konya ve Manavgat başta olmak üzere geniş bir bölgenin bu durumdan etkilenebileceğini söyledi.
Gencelli, Ankara’ya seyahat etmek zorunda kalan öğrenciler, hastalar, iş insanları ve kamu hizmetleri nedeniyle yolculuk yapan vatandaşların karayoluna yönelmek veya İstanbul üzerinden aktarmalı uçuş kullanmak zorunda kalabileceğini kaydetti.
“12 AY TURİZM HEDEFİ ULAŞIMSIZ GERÇEKLEŞEMEZ”
Alanya’da turizmi 12 aya yayma ve sezon dışı turizmi geliştirme hedeflerinin ulaşım imkanlarıyla doğrudan bağlantılı olduğunu belirten Gencelli, “Ulaşım olmazsa turizm olmaz. Uçak olmazsa turizm olmaz” mesajı verdi.
Ankara’nın yalnızca Alanya’dan direkt seyahat eden yolcular açısından değil, Türkiye’nin ve dünyanın farklı noktalarından bölgeye ulaşan yolcular bakımından da önemli bir bağlantı merkezi olduğunu ifade eden Gencelli, kış döneminde hattın tamamen devre dışı bırakılmasının 12 ay turizm hedefiyle çeliştiğini savundu.
Gencelli, AJet yönetimine Ankara-Alanya hattının kış döneminde yeniden operasyona alınması çağrısında bulunarak, hattın en az haftada üç karşılıklı seferle sürdürülmesini istedi.
“SİYASET ÜSTÜ BİR MESELE”
Ankara uçuşlarının devam etmesinin yalnızca turizm sektörü açısından değil, bölge halkının hızlı, güvenli ve ekonomik ulaşımı açısından da önemli olduğunu vurgulayan Gencelli, Antalya milletvekillerine de çağrıda bulundu.
Gencelli, milletvekillerinin siyasi parti ayrımı gözetmeksizin konuya sahip çıkmasını ve gerekirse meselenin Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşınmasını istedi.
Sivil toplum kuruluşları, belediyeler, turizm örgütleri, siyasi partiler, milletvekilleri ve bölgedeki diğer paydaşların birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Gencelli, Ankara hattının kış döneminde kaybedilmesinin Alanya’nın sezon dışı turizm çalışmalarını da olumsuz etkileyebileceğini söyledi.
ALTAV Basın Sözcüsü Alper Gencelli, AJet’in Ankara-Alanya hattındaki kış operasyonunu yeniden değerlendirmesini ve uçuşların Mart 2027 sonuna kadar kesintisiz sürdürülmesini beklediklerini ifade ederek, “Alanya’nın ulaşım bağlantıları zayıflatılmamalı, güçlendirilmelidir” dedi.



