“Buba Ventures’tan üç yeni fon girişimi ”
Yeni yatırımlarına hız veren Buba Ventures, 2021 yılının ikinci yarısında sağlık, tarım ve teknoloji yatırımlarına odaklanarak toplam üç yeni yatırım fonunun kuruluşunu gerçekleştirmeyi planlıyor.
Temmuz 2021 İstanbul, Birçok girişimi destekleyerek geniş bir yatırımcı ağını bir araya getiren Buba Ventures, yeni yatırımlarına devam ediyor. Ağırlıklı olarak tarım, dijital ve bio teknoloji fonlarına ağırlık veren Buba Ventures, 2021 yılının sonuna kadar 3 yeni yatırım fonunun hayata geçmesini sağlamış olacak.
“Tarım alanında 150 milyon TL’lik yatırım planlıyoruz”
Buba Ventures’ın tarım konusundaki yatırımları hakkında bilgi veren BUBA TreeT Genel Müdürü Mustafa Tamer, hem konvansiyonel hem teknolojik anlamda tarım dikeyinde yatırım yapacaklarını ifade ediyor. Mustafa Tamer, bu doğrultuda özellikle konvansiyonel anlamda klasik tarım arazilerini güncel teknoloji ile daha verimli bir hale getirecek projeleri destekleyeceklerini söyledi. Tamer, “Biz özellikle badem, zeytin üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Kiraz ve elma projelerimize devam edeceğiz. Yetiştirdiğimiz ürünleri daha katma değerli kılmak adına işleme tesislerine de yatırımlar yapmayı planlıyoruz. Zeytin, zeytinyağı, elma kurusu, badem unu, badem sütü, organik sirke gibi kullanıcı kitlesi genişleyen ürünlerle karlılığımızı arttırmak istiyoruz” dedi.
“Covid aşısı, Eritropoetin gibi steril ürünlerin üretimini Türkiye'ye getirmeyi planlıyoruz”
BUBA Ventures’in çatısı altında faaliyetlerine devam eden Hasbiotech’in Genel Müdürü Muhip Asutay ise Buba Ventures’ın Türkiye'de çeşitli üniversiteler ile yeni çalışmalar gerçekleştirdiğini, bu doğrultuda insan sağlığına katkı sağlamak için yatırımlarına hem ürün geliştirme hem de üretim alanlarında devam edeceğini ifade etti.
Muhip Asutay, “Hasbiotech olarak biyoteknoloji ürünlerimizi Türk sağlık sistemine sunmaya devam ediyoruz. Orjinal ürün yatırımlarımızı; kalp sağlığı, alzheimer ve karaciğer fibrozisinde kullanılan biyolojik ürünler ile sürdürüyoruz. Ürün geliştirme yatırımlarımızı ise Avrupa Birliği’nde kurduğumuz araştırma geliştirme şirketi ile organize ediyoruz. Covid aşısı, Eritropoetin gibi steril ürünlerin üretimini de Türkiye'ye getirmeyi planlıyoruz” dedi.
“Robotik, biyoteknoloji, nanoteknoloji, enerji ve yapay zeka alanları ile ilgileniyoruz”
Buba Ventures ve Coeus Inovasyon Teknoloji çatısı altında kurulan ConnectIQ’yi teknoloji ekseninde hayata geçirdiklerini ifade eden Coeus CTO’su Sarp Akgönül, “İleri teknoloji alanlarında ortak yatırımlarıyla işbirliğini güçlendiren Buba Ventures ve Coeus Inovasyon Teknoloji; gıda, kimya, robotik, biyoteknoloji, nanoteknoloji, enerji ve yapay zeka alanları ağırlıkta olmak üzere gelişen teknolojileri uygulamaya dönüştürebilen yurt içi ve yurt dışı yüksek potansiyelli girişimleri hedeflemektedir. Bilimsel ve teknolojik gelişmelere kitlesel erişim vizyonuyla oluşturulan ConnectIQ Teknoloji Fonu, yatırımlarıyla bu ortak ideale sahip girişimcilerin yanında olacaktır” dedi.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı