Dünya Kadınlar Günü’nde kadın emeğine TENCEL™ dokunuşu

Share

TENCEL™ markası ile gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için yenilikçi projeler geliştirmeye devam eden Lenzing, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için anlamlı bir projeyi hayata geçiriyor. “TENCEL™ ile kadın emeğine dokunuş" projesiyle kadınların istihdamı, topluma kazandırılması ve kadın sorunlarını çözmek amacıyla kurulan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına bağlı faaliyet gösteren Mardin İstasyon ÇATOM’la iş birliği yapılıyor. Daha sürdürülebilir ve toplumsal cinsiyet eşitliğine sahip bir dünya için Mardin İstasyon ÇATOM’da kadınların el emeğiyle üretilen çantalar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde satışa sunulacak. Projenin destekçilerinden Orta Anadolu, çantaların kumaşlarını tedarik ederken; MUDO  ise kadınların el emeği göz nuru diktiği çantaları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kendi web sitesi üzerinden satışa çıkaracak. Projeden elde edilen gelir Mardin ÇATOM’a bağlı GAP Kadın ve Çocuk Derneği’ne bağışlanacak.

 Projeye herkes destek olabilecek

Bugüne kadar destekleriyle 20 binin üzerinde kadın ve çocuğa ulaşan, 2009 yılından beri faaliyet gösteren Mardin İstasyon ÇATOM’da üretilen çantalar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde MUDO’nun websitesinde bağışçılarıyla buluşacak. 8 Mart’a özel olarak, kadınların el emeği ile üretilen çantalarda yine kadın teması hakim. TENCEL™ markalı lyocell elyaflar içeren el yapımı çantaları kadın eli motifi ve TENCEL™ logosundaki yapraklar süslüyor. Aynı zamanda sosyal medyada kullanıcılar, #TENCEL #KadınEmeğineDokunuş etiketleri ile paylaşım yaparak projeye destek olabilecek. 

 

“Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı birlikte mücadele”

Dünya Kadınlar Günü’nde kadınların emeğini ön plana çıkaran böylesine anlamlı bir proje geliştirdikleri için gurur duyduğunu açıklayan Lenzing Türkiye & Afrika & BDT Bölgesi Pazarlama Müdürü Bengi Ergon Kaya, “Birleşmiş Milletler’in oluşturduğu Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, Lenzing’in sürdürülebilirlik hedefleri için de her zaman yol gösterici ilkeler olmuştur. “TENCEL™ ile kadın emeğine dokunuş” projesi de bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz projelerden biri. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yıllardır çalışmalar yapan, bu konuda verdiği emeklerle topluma fayda sağlayan ÇATOM’lar ile iş birliği yapmamız bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Bu tarz birliktelikler ve projelerle toplumsal cinsiyet eşitsizliğini azaltarak kadınlar ve kız çocuklarının güçlendirilmesi için destek vermeye devam edeceğiz.” dedi. 

 

“Farkındalık yaratıyoruz”

İş birliği hakkında açıklamada bulunan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı İnsani ve Sosyal Gelişme Genel Koordinatörü Adalet Budak Akbaş“TENCEL™ ile böyle anlamlı bir birlikteliğe imza attığımız için çok mutluyuz. Kadını güçlendirerek fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak öncelikli hedeflerimizden biri. Bu alanda yaptığımız faaliyetlerle hem farkındalık yaratıyoruz hem de katılımcı toplum kalkınmasına destek oluyoruz. TENCEL™ ile kadın emeğine dokunuş’ projesiyle de 8 Mart gibi anlamlı bir günde önemli bir farkındalık oluşturacağımıza inanıyorum.” dedi.   

 

Sürdürülebilir bir gelecek için
 

“TENCEL™ ile kadın emeğine dokunuş” projesibütün insanların barış ve refah içerisinde bir arada yaşamasını sağlamak üzere oluşturulan evrensel eylem çağrısı Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ya da bir diğer adıyla Küresel Amaçlar kapsamında geliştirilmiştir. Bu amaçların 5’inci maddesi olan toplumsal cinsiyet eşitliği hedefi doğrultusunda gerçekleşen bu proje, tüm kadın ve kız çocuklarını güçlendirerek, kadın ve kız çocuklarına karşı her türlü ayrımcılığı ortadan kaldırarak cinsiyet eşitliğini sağlamayı hedefliyor. 

ÇATOM Hakkında
 
Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM) projesi, 1995 yılından beri GAP İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülüyor. Proje, kadınlara fırsat eşitliği yaratabilmek, kadınların kamusal hizmetlerden daha fazla yararlanmalarını sağlamak, kadın istihdam ve kadın girişimciğini artırmak ve kadını güçlendirerek katılımcı toplum kalkınması yaratabilmek için modeller geliştirmeyi hedefliyor. Toplam 48 ÇATOM merkeziyle bölgede eğitimden sağlığa, beceri geliştirici programlardan sosyal ve kültürel programlara kadar pek çok alanda programlar düzenleniyor. Bu programlar aracılığıyla bugüne kadar toplam 530 binin üzerinde kişiye, diğer etkinlik ve hizmetler aracılığıyla da 1 milyon 600 binin üzerinde kişiye ulaşılmış durumda.

TENCEL™ Hakkında

TENCEL™, Lenzing Grubu’nun giyim ve ev tekstiline özel elyaf ürünlerini kapsayan özel tekstil markasıdır. TENCEL™ ürün markası portföyü, ayırt edici günlük kullanım ve uygulamalara hitap eder ve sürdürülebilirlik, işlevsel faydalar ve doğal konfor açısından devrim niteliğinde bir adımı tarif eder. TENCEL™ bünyesindeki ürün markaları arasında TENCEL™ Active, TENCEL™ Denim, TENCEL™ Home, TENCEL™ Intimate ve TENCEL™ Luxe ve TENCEL™ for Footwear yer almaktadır. 

 

Botanik kökenli ve doğada çözünür TENCEL™ Modal ve TENCEL™ Lyocell elyaflar, kumaşlarda kullanıldığında nefes alabilirliği arttırır ve minimum statik yük oluşturur. TENCEL™ Modal ve Lyocell elyaflardan üretilen kumaşlar pürüzsüzlüğü, uzun süre dayanan yumuşaklığı, canlı ve daha kalıcı renkleriyle ciltte nazik bir dokunuş hissi bırakır. TENCEL™ Lyocell elyaflar çok yönlüdür ve kumaşların estetik, performans ve özelliklerini iyileştirmek için çok çeşitli tekstil elyaflarıyla birleştirilebilir. Nem yönetimi sayesinde TENCEL™ Lyocell elyaflar, aynı zamanda nemi etkin bir şekilde emer. Yüksek esnekliği ve doğal yumuşaklığıyla TENCEL™ Modal elyaflar tekstil ürünlerinin kalitesini artırır. Sonsuz tasarım imkânı sunan TENCEL™ Modal elyaflar konvansiyonel makinelerle diğer elyaflarla karıştırılabilir ve işlenebilir, böylece kumaşların yumuşaklığı ve konforu önemli ölçüde artırılabilir.

 

TENCEL™ markası altında kullanılan elyaflar, Lenzing Ağaç ve Hamur Politikası'nın katı yönergelerine uygun olan sertifikalı ve kontrollü kaynaklardan elde edilir. Her ikisi de selülozik elyaf olan TENCEL™ Modal ve TENCEL™ Lyocell elyaflar, çevreye karşı duyarlı üretim süreçleriyle üretilir ve doğada çözünüp gübreleşerek tamamen doğaya geri dönebilir. TENCEL™ Modal ve TENCEL™ Lyocell elyaflar, ABD Tarım Bakanlığının BioPreferred®  programına seçilmiştir. 

 

Lenzing Grubu Hakkında

Lenzing Grubu yenilenebilir ağaç ham maddesinden çevreye duyarlı özel elyaflar üretmektedir. İnovasyon lideri olarak global tekstil ve nonwoven üreticilerinin iş ortağı olan Lenzing, çok sayıda yeni teknolojik gelişimin öncülüğünü yapmaktadır. 

 

Lenzing Grubunun yüksek kaliteli elyafları, şık kadın giyimden farklı denim türlerine ve yüksek performans spor giyime kadar çok çeşitli tekstil uygulamalarına temel teşkil etmektedir. İstikrarlı yüksek kalitesi, doğada çözünürlük ve gübreleşebilirlik seviyesi ile Lenzing elyafları hijyen ve tarım ürünlerinde kullanıma da çok elverişlidir. 

 

Lenzing Grubunun iş modeli geleneksel bir elyaf üreticisinin çok ötesindedir. Müşteri ve iş ortakları ile birlikte Lenzing, değer zinciri boyunca yenilikçi ürünler geliştirerek tüketicilere katma değer yaratmaktadır. Her türlü ham maddenin verimli bir şekilde kullanılmasını ve işlenmesini hedefleyen Lenzing, tekstil sektörünün kapalı döngü bir ekonomiye yönlenmesine yardımcı olacak çözümler sunmaktadır. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye Ajans

[email protected]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir