İMAMOĞLU “İSTANBUL DEPREMİ BİR BEKA MESELESİDİR”

Manşet Reklam

Ekrem İmamoğlu’ndan Deprem Sonrası Açıklama: “İstanbul Depremi Bir Beka Meselesidir”

Bizi destekleyen linkler için tıklayın,
Reklam

 Ekrem İmamoğlu, yaşanan deprem sonrası yaptığı açıklamada, duygularını ancak avukatının yanına gelmesiyle ifade edebildiğini belirtti. Deprem anında şehir plancıları ve afet odaklı çalışan yöneticiler olarak sahada olamamanın en büyük üzüntüsü olduğunu dile getirdi.

İlk tespitlerde herhangi bir olumsuz vakanın yaşanmamış olmasının sevindirici olduğunu söyleyen İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin tüm devlet kurumlarıyla koordineli şekilde görev başında olduğunu aktardı.

İmamoğlu, İstanbul’daki deprem gerçeğine dikkat çekerek, “Deprem meselesi seçim kazanmaktan, koltuk hırsından çok daha büyük bir meseledir” ifadelerini kullandı. Kurumlar üstü bir mesele olan depreme karşı ortak akıl, birlik ve dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Merkezi hükümetle iş birliği içinde çalışabilmek adına çeşitli öneriler sunduklarını belirten İmamoğlu, İstanbul için kapsamlı bir dönüşüm sürecinin zorunlu olduğunun altını çizdi. Kentsel dönüşümden altyapı güçlendirmelerine, ulaşım sistemlerinden çevresel planlamaya kadar birçok alanda eşgüdümlü çalışma gerektiğini ifade etti.

Reklam

Ayrıca, ulusal ve uluslararası seferberlik ruhuyla İstanbul Deprem Konseyi’nin mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi

Açıklamasının sonunda tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten İmamoğlu, İstanbul’un geleceği için güçlü, bilimsel ve dayanışma temelli bir mücadele çağrısında bulundu.

Şu an bu sayfayı inceleyenler sayısı: 1 kişi.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap