İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışıyla ilgili AKOM’da açıklamalarda bulundu. İBB ve diğer kamu kurumlarının koordinasyon içinde çalıştığını belirten İmamoğlu, alınan önlemlerin başarılı olabilmesi için vatandaşların duyarlılığının kritik olduğunu vurguladı.
Başkan İmamoğlu, “Biz ne yaparsak yapalım, diğer kamu kurum ve kuruluşları ne yaparsa yapsınlar, sorunun kesin çözümü vatandaşlarımızın duyarlı davranmalarıyla mümkün. Trafiğe çıkma konusunda hassas olmaları, mecbur kalmadıkça özel araç kullanmamaları ve toplu taşımayı tercih etmeleri büyük önem taşıyor” dedi.
İmamoğlu, son beş yılda vatandaşların bu tür mücadelelere yüksek katılım göstermesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, yolların boş kalmasının kar küreme ve tuzlama çalışmalarının daha etkin şekilde yürütülmesine katkı sağladığını ifade etti.
Yetkililer, kar yağışının etkisini sürdürebileceğini belirterek vatandaşları gerekli tedbirleri almaya ve yapılan uyarılara dikkat etmeye çağırdı.
Şu an bu sayfayı inceleyenler sayısı: 1 kişi.
Yorumlar (0)
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!