Share

Maxion İnci Jant Grubu’nda yapay zeka ile ilk üretim hattı devrede

Maxion Ä°nci Jant Grubu, Bosch Grubu iÅŸ birliÄŸi ile Endüstri 4.0 kapsamında Türkiye’de düÄŸmeye ilk basan fabrika oldu. Tüm üretim tesislerini ‘akıllı dijital fabrikalar’a dönüÅŸtürmeyi hedefleyen Maxion Ä°nci Jant Grubu, üretiminin farklı süreçlerinde bugüne kadar 46 projeyi Manisa’daki fabrikasında tamamladı. 

 

Maxion Ä°nci Jant Grubu 2000’li yıllarda baÅŸladığı dijitalleÅŸme çalışmalarını, dünyanın önde gelen hizmet ve teknoloji tedarikçilerinden Bosch Grubu iÅŸ birliÄŸi ile artırarak devam ediyor. 

 

Dijital DönüÅŸüm projesinde bugüne kadar elde edilen baÅŸarıları ve gelinen aÅŸamayı sahadaki uygulamalarını görmek ve sürecin devamı için gereken aÅŸamalar hakkında görüÅŸ alışveriÅŸinde bulunmak üzere, Maxion Ä°nci Jant Grubu’nun ev sahipliÄŸinde Manisa’da düzenlenen toplantıya Bosch Türkiye ve Orta DoÄŸu BaÅŸkanı Sn. Daniel Korioth katıldı. 

 

Türkiye’de endüstriyel alandaki üretim ve satış faaliyetlerine ek olarak kendi dijitalleÅŸme süreçlerinde elde ettiÄŸi tecrübelerini 2016 yılından beri Türkiye’deki sanayi ÅŸirketleriyle paylaÅŸan Bosch, Maxion Ä°nci Jant Grubu ile iÅŸ birliÄŸine 2017’de dijital dönüÅŸüm odaklı danışmanlık çalışmasıyla baÅŸladı. 

 

Akıllı dijital iÅŸ süreçleri ile gelen sıra dışı verimlilik

 

Projeyle ilgili konuÅŸan Maxion Ä°nci ve Maxion JantaÅŸ Yönetim Kurulu BaÅŸkanı ve Maxion Wheels Global Liderler Kurulu Üyesi Mustafa Zaim; “Maxion Ä°nci Jant Grubu olarak insan odaklı dijitalleÅŸme kültürünün ÅŸirketleri daha dayanıklı hale getirdiÄŸine inanıyoruz. RekabetçiliÄŸin ve maliyetlerin arttığı, sistemlerin giderek daha karmaşık hale geldiÄŸi günümüzde sürdürülebilirlik için verimli üretim çok daha önemli hale geliyor. Verimli üretim de dijital dönüÅŸüm ile veriye dayalı sistemlerin kurulması ve bu sistemlerin birbiri ile entegrasyonu sayesinde gerçekleÅŸiyor. Bu bakış açısıyla verinin dijital dönüÅŸümün hammaddesi olduÄŸunu söyleyebiliriz. Dijital dönüÅŸüm ile yaptığımız aslında bir ekosistem kurmak. Kurulan bu ekosistemde iÅŸ birlikleri ve yeni iÅŸ modellerinin tasarlanması önem kazanıyor. Dijital dönüÅŸüm ile mevcut oyunu iyileÅŸtirmiyoruz, oyunu komple deÄŸiÅŸtirmeyi hedefliyoruz, yeni oyun kuruyoruz diyebilirim. Bu kapsamda Bosch ile yaptığımız iÅŸbirliÄŸinin verimli sonuçlarını almaya baÅŸladık. Bosch Grubu ile yaptığımız çalışmalara ek olarak bugüne kadar izlenebilirlik, sanal gerçeklik, görüntü iÅŸleme ve yapay zekâ, bakım süreçlerinin dijitalleÅŸmesi, kestirimci bakım ve kalite uygulamaları, robotik süreç otomasyon uygulamaları gibi birçok konuda 46 adet proje tamamlandı. Bu sayede artık ürüne ait tüm verileri görebiliyor, analiz edebiliyor, hatta üretim hattında ürün akarken verileri önceki ve sonraki istasyonlara aktararak geleceÄŸe iliÅŸkin yönlendirmeler yaparak optimizasyon saÄŸlıyoruz. Alüminyum fabrikamızın pilot hattı tamamen yapay zeka ile akıllı fabrika statüsünde çalışıyor. Grup olarak entegrasyon ve saha uygulamaları açısından Türkiye’deki 100 ÅŸirketin ilk beÅŸindeyiz. Hedefimiz, 2025 yılına kadar tüm iÅŸletmelerimizi bütün süreçleri kapsayacak ÅŸekilde akıllı dijital iÅŸletmelere dönüÅŸtürmek” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

 

Mustafa Zaim, “Projede görev alan Bosch ve Maxion takımları yarattıkları sinerji ile sahada bizzat ÅŸahit olduÄŸumuz çok baÅŸarılı uygulamaları gerçekleÅŸtirmiÅŸlerdir. Katkısı olan herkesi gönülden kutluyor ve teÅŸekkür ediyorum. Sürecin başından bu yana desteklerini esirgemeyen Bosch yönetimine de ayrıca teÅŸekkür ediyorum.” dedi.

 

Maxion Ä°nci Alüminyum’a özel dijital yazılım çözümü sunuldu

Bosch Türkiye ve Orta DoÄŸu BaÅŸkanı Daniel Korioth da yaptığı konuÅŸmada ÅŸunları kaydetti: “Bosch olarak Türkiye’de bulunmaktan ve sanayinin dijitalleÅŸmesine destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında çok deÄŸerli iÅŸ ortaklarımıza verimlilik odaklı dijital dönüÅŸüm proje desteÄŸi veriyoruz. Bunlardan ilki Maxion Ä°nci Jant Grubu oldu. Bu ayrıcalık, iÅŸ birliÄŸimizi çok farklı ve önemli bir yere taşıyor. Bu projenin diÄŸer önemli özelliÄŸi de danışmanlık çalışmalarına Almanya, Hindistan ve Türkiye’den uzmanların katılımıyla uluslararası bir ekibin destek vermesi.”

 

Korioth, Maxion Ä°nci Jant Grubu’nun Manisa’daki fabrikası için yüzde 100 firmaya özgü bir dijital yazılım çözümü sunulduÄŸunu ve bu çözümün hibrit bir yapıda hem bulut hem de firma lokal biliÅŸim altyapısında çalışacak ÅŸekilde kurgulandığı belirtti. “Bugün geldiÄŸimiz noktada, Bosch yazılım çözümlerinin belirlenen pilot hat üzerinde hayata geçmiÅŸ olması bizi son derece mutlu ediyor” diyen Korioth, sonraki adımlarda veri analitiÄŸi çözümleriyle firmanın globalde ve lokalde rekabetçi yapısını daha güçlü hale getirerek, sürdürülebilir bir geliÅŸim göstereceÄŸine inandıklarını sözlerine ekledi.

 

Pandeminin oluÅŸturduÄŸu zor ÅŸartlara raÄŸmen her iki firmanın özverili çalışmalarıyla proje baÅŸarıyla uygulamaya konuldu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bize Destek Olun:
USDT ERC20 – 0x6d06b451fdc6e83f87950e4043072e2abb42a9fb

Uyarı: Haber bültenleri, haber ihbar mailimize düşen içerikler ile kamu kurum, belediye, sosyal medya bültenleri, siyasi kimlikler ve partiler ile ilgili bültenler sitemizin editörlerinin müdahalesi olmadan yayınlanır. Bu haberlerde yer alan hukuki muhataplar haberi geçen ajanslar, haberi geçen kurumlar, haberi geçen sorumlular olup sitemizin hiç bir editörü sorumlu tutulamaz...

No comments yet. Be the first to comment!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No related posts found.