“TABLET, İNTERNET İMKÂNLARINDAN YOKSUN ÖĞRENCİLERİMİZİN MUTLAKA EKSİKLİKLERİ TAMAMLANMALIDIR”

Manşet Reklam
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Tablet, internet ya da bilgisayar imkânından yoksun öğrencilerimizin mutlaka eksiklikleri tamamlanmalıdır. Aksi takdirde eğitimde zaten var olan fırsat eşitsizliği git gide derinleşecektir” uyarısında bulundu.

Uzaktan eğitimde bir yılı geride bırakmamıza rağmen bu süreç hala yüz yüze eğitime göre hazırlanmış olan mevzuat ile yürütülmeye çalışıldığını belirten Geylan, “Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaşanan sıkıntıları giderecek mevzuat düzenlemesini gerçekleştirilmesi lazım. Nitekim son alınan kararlar ile yeniden neredeyse bütün kademeler itibariyle uzaktan eğitime dönüldü. Öte yandan görüldü ki, salgın bitse dahi bundan sonra artık dijital eğitim hayatımızın bir parçası olmaya devam edecek. Mevzuat ve sistemden kaynaklanan sorunların yanı sıra, geride bıraktığımız süreçte uzaktan eğitime erişim sorunu yaşayan ciddi bir öğrenci kesimi bulunduğu da göz ardı edilmemelidir. Tablet, internet ya da bilgisayar imkânından yoksun öğrencilerimizin mutlaka eksiklikleri tamamlanmalıdır. Aksi takdirde eğitimde zaten var olan fırsat eşitsizliği git gide derinleşecektir. Türkiye’nin Dünyada en uzun süreli okul kapatan ülke olduğu algısı yaratılarak, MEB’in baskı altına alınmasını ve bunun sonucu olarak da çocuklarımızın ve eğitim çalışanlarının sağlığını riske atacak zorlama adımlar atılmasını doğru bulmuyorum” dedi.

Bizi destekleyen linkler için tıklayın,
Reklam

Türkiye Eğitimi Kapattı !

Türkiye’nin salgın döneminde dünyada en çok okul kapatan ülke olduğu şeklinde sunulmasını doğru bulmayan Geylan, ülkemizde okulların kapatıldığını ancak eğitimin aksamadan devam etmesi için ciddi bir gayret sergilendiğini söyledi. Geylan, şunları söyledi,  “Bir televizyon programında uzaktan eğitim tartışılırken, “120 günle Türkiye dünyada en çok okul kapatan ülke”  Hatta Türkiye başka ülkeler ile mukayese edildi.  Bu yaklaşımı doğru bulmuyorum. Dünyada pandemi nedeniyle okullarını kapatan birçok ülke var. 16 Mart 2020 tarihinde ülkemizde de okullar kapatıldı. Ancak Türkiye’nin bir çok ülkeden önemli bir farkı var: Dünya genelinde bir çok ülke sadece okulları kapatmadı, eğitimi kapattı.  Türkiye’de okullar kapatıldı ama eğitime devam etmek için büyük bir gayret ortaya konuldu. Şöyle ki; 16 Mart 2020’de yüz yüze eğitime ara verilmesinden bir hafta sonra yani 23 Mart tarihinde EBA TV üzerinden uzaktan eğitim faaliyeti hayata geçirildi ve daha sonra internet tabanlı canlı ders anlatımı marifetiyle eğitime devam edildi. Bu süreçte aksaklıklar tabi ki oldu. Uzaktan eğitim kültürünün olmaması, mevzuattan kaynaklanan aksamalar, kimi yöneticilerin beceriksizlikleri, uzaktan eğitim araçlarından yoksun olan öğrenciler vs. gibi sıkıntılar elbette yaşandı. Bunlara dair öneri, ikaz ve eleştirilerimizi de bir yıldır her düzlemde dile getiriyoruz. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir hafta gibi kısa bir sürede 18 milyon öğrencimize uzaktan öğretim faaliyetini hayata geçirmiş olması dahi başlı başına takdiri hak eden bir durumdur” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Reklam

Şu an bu sayfayı inceleyenler sayısı: 1 kişi.

Bize Destek Olun: USDT ERC20
0x6d06b451fdc6e83f87950e4043072e2abb42a9fb
UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sadece genel bilgilendirme amacı taşımaktadır. Türkiye Ajans, okuyucuların ve üçüncü kişilerin uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan sorumlu tutulamaz. Yayınlanan içerikler; haber ihbar mailimize gelen içerikler, ajans bültenleri, sosyal medya ve kamu kurum verileri kaynaklıdır. Editöryal müdahale yapılmaksızın yayımlanabilir. Yasal muhatap içerik kaynağıdır.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!

Yorumlar bu yazı için kapalı.