Özellikle dün geceden itibaren etkisin arttıran kar yağışı ile birlikte Ordu BüyükÅŸehir Belediyesi ile ortak bir planlama yürüten Ünye Belediyesi ekipleri ilçe genelinde birçok noktada eÅŸ zamanlı mücadele yürütüyor. Bu kapsamda toplamda 120 personel ve 65 iÅŸ makinesi sahada karla mücadele yapıyor.
BaÅŸkan Tavlı, “Kar Yağışının Esarete DönüÅŸmemesi İçin Sahadayız”
Karla mücadele çalışmalarını günler öncesinden planladıklarını kaydeden Ünye Belediye BaÅŸkanı Hüseyni Tavlı, yaptığı açıklamada, “Bölgemizde yoÄŸun bir ÅŸekilde devam eden kar yağışına karşı tüm hazırlıklarımıza tamamladık. Özellikle yüksek bölgelerimizde yer yer 30 cm’yi geçen kar kalınlığı bulunmakta. Karın esarete dönüÅŸmemesi, rahmet ve bereketi ile anılması için sahada Ordu BüyükÅŸehir Belediyemizle birlikte tüm faaliyetleri yürüttüÄŸümüzü belirmek istiyorum. Kar yağışı öncesi operasyon planlarımızı yaparak gerekli hazırlıklarımızı tamamladık ve sahadayız. Yollarımızın açık kalması ve vatandaÅŸlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için 24 saat esası ile görevimizin başındayız. İlçemizde 2 bin 800 kilometrelik bir yol ağımız var. Bu nedenle her noktada eÅŸ zamanlı çözüm üretilemeyen anlar olabilir. Bu noktada vatandaÅŸlarımızın sabır göstermelerini rica ediyorum. Kar aynı zamanda rahmet ve bereket demektir. Topraklarımızın bereketlenmesi, su kaynaklarımızın beslenmesi ve özellikle bakteri ve mikropların ölmesi için kar gerekli. Bu noktada vatandaÅŸlarımızın sabırla karın keyfini çıkarmasını diliyorum.” dedi.
Sokak hayvanları unutulmadı
Sokak hayvanlarının düzenli olarak yem ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden BaÅŸkan Tavlı, “Zorlu kış ÅŸartlarından etkilenmemesi için sokak canlarımızın beslenme ihtiyaçlarını karşılamaya düzenli olarak devam ediyoruz. Bununla ilgili hazırlıklarımızı tamamlamıştık, ekiplerimiz sahada çalışma yapmakta.” diye konuÅŸtu.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Etiketler: