USD 47.4305 ▲+0.00%
EUR 54.5822 ▲+0.00%
GBP 63.8830 ▲+0.00%
☀️ Ankara 25°
🌤 İstanbul 26°
Cuma, 31 Temmuz 2026
Eğitim

Caribou Matematik Yarışması’nın dünya şampiyonu Türkiye’den!

Türkiye Ajans 12.05.2021 0 Yorum
Caribou Matematik Yarışması’nın dünya şampiyonu Türkiye’den!
Reklam

Uğur Okulları 8. sınıf öğrencisi Semih Koçer, Kanada merkezli Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda dünya birincisi oldu.

Reklam

Bizi destekleyen linkler için tıklayın,
Reklam

 

"Uluslararası Caribou Contest Matematik Yarışması"nın 6. kupa maçı sonuçlandı. Dünya genelinde 6 bin 679 öğrencinin katıldığı yarışmada, Uğur Okulları Batıkent Kampüsü 8. sınıf öğrencisi Semih Koçer, kendi kategorisinde tüm sorulara doğru yanıt vererek dünya birincisi oldu. Küçük yaşlardan bu yana matematik dersine ilgi duyan Semih Koçer, elde ettiği dünya şampiyonluğu derecesiyle hem ailesine hem de öğretmenlerine gurur yaşattı.

 

BİREYSEL VE KİTLESEL BAŞARIYI ÖNEMSİYORUZ

Öğrencilerin uluslararası yarışmalarda başarı göstermesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Uğur Okulları Genel Müdürü Nil Çiçek “Uluslararası Caribou Contest Matematik Yarışması’nda kendi yaş grubunda dünya birincisi olan öğrencimiz Semih Koçer ile gurur duyuyoruz. Ayrıca Türkiye genelindeki okullarımızdan yarışmaya katılan 194 öğrenciden 5’i kendi kategorisinde dünya genelinde ilk 200'de, 23 öğrencimiz de kendi kategorisinde Türkiye genelinde ilk 100'de yer almıştır. Eğitim stratejilerimizi öğrencilerin, 21’inci yüzyıl becerileriyle donanmaları üzerine kurguluyoruz.  Öğrencilerimizi akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel olarak destekleyen bir kurum olarak hem bireysel hem de kitlesel başarıları önemsiyoruz” dedi.

Öğrencilerin matematiği severek yapmalarını ve problem çözmeye yönelik keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan Kanada merkezli Uluslararası Caribou Contest Matematik Yarışması, internet ortamında İngilizce olarak düzenleniyor

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

İlgili Haberler

Yorum Yaz