USD 49.0582 ▲+0.00%
EUR 55.1819 ▲+0.00%
GBP 64.9163 ▲+0.00%
☀️ Ankara 17°
🌤 İstanbul 20°
Perşembe, 22 Ekim 2026
Gündem

Genç Piyanist Yeter, Türkiye’nin Gururu Oldu

Türkiye Ajans 22.07.2020 0 Yorum

Ünlü aranjör Murat Yeter’in kızı, Mimar Sinan Devlet Konservatuvarı öğrencisi Asya Yeter, Avrupa’da genç piyanistler arasında düzenlenen yarışmada 2’nci olarak, Türkiye’nin gurur kaynakları arasında yerini aldı.

Reklam

EUPLAYY’in Avrupa’nın genç profesyonel piyanistleri için düzenlediği Çevrimiçi Piyano Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Bu sene Covid-19 sebebiyle online düzenlenen yarışmada 14.yaş kategorisinde ünlü aranjör Murat Yeter’in kızı, Mimar Sinan Devlet Konservatuvarı öğrencisi Asya Yeter 2. olarak ülkemizi gururlandırdı.

Asya Yeter’in evinde kendi imkanlarıyla çektiği videolar büyük beğeni aldı. 8. sınıf öğrencisi Asya Yeter, EUPLAYY’in 12 ülkeden katılım gösteren ünlü eğitmen ve piyanistten oluşan jürisiyle, üç aşamada düzenlediği 3-18 yaş arası çocuklar ve gençlerin katılım gösterdiği yarışmayı ilk tur Bach, ikinci tur Mozart ve 3. Tur Chopin çalarak başarıyla geçti. (BSHA)

İlgili Haberler

Yorum Yaz