Share

Rolls-Royce İTÜ ve ODTÜ’de öğrencilerle buluştu

Sivil havacılık, güç sistemleri ve savunma alanında dünyanın önde gelen endüstriyel teknoloji ÅŸirketlerinden biri olan Rolls-Royce, üniversite öÄŸrencileriyle bir araya geldi. ÖÄŸrencilere havacılık endüstrisindeki en son geliÅŸmeleri ve geleceÄŸin teknolojilerini aktarmak amacıyla düzenlenen “Havacılığın GeleceÄŸine Bakış” konulu konferanslar, Rolls-Royce ekibinin katılımıyla beraber Ä°stanbul Teknik Üniversitesi (Ä°TÜ) ve Orta DoÄŸu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) gerçekleÅŸtirildi. Rolls-Royce düzenlediÄŸi bu konferanslarla, stratejisini, vizyonunu ve net sıfır karbona geçiÅŸi saÄŸlama konusundaki kararlılığını gençlerle paylaÅŸtı.

 

Düzenlenen konferanslarda, temiz ve uygun maliyetli enerji kullanımını destekleyen Küçük Modüler Reaktörler (SMRs) ve geleceÄŸin ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmış daha temiz çözümler saÄŸlayan ve güç ÅŸebekeleri olarak tanımlanan “microgrid”ler hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Bunların yanı sıra konferanslarda, dünyanın tamamen elektrikli en hızlı uçağı rekorunu kıran “ACCEL” Projesi hakkında ayrıntılara da yer verildi.

 

Rolls-Royce’un havacılık endüstrisinde karbondan arındırılmış bir gelecek saÄŸlanmasına liderlik etmek için, teknolojik kabiliyetlerini kullanma taahhüdünden de detaylıca bahsettiÄŸi konferanslarda, Sürdürülebilir Havacılık Yakıtları’nın (SAF) hızlıca üretimi ve kullanımını saÄŸlama ve verimlilikte önemli iyileÅŸtirmeler elde etmesi konusundaki geliÅŸmeler de ele alındı. Rolls-Royce’un kısa vadeli hedefleri arasında, uzun mesafeli uçaklarda kullanılan tüm “Trent” motorlarının 2023 yılına kadar 100 SAF ile uyumlu hâle getirilmesi yer alıyor. Bu da Rolls-Royce'un önümüzdeki iki yıl içinde, dünyadaki uzun mesafeli uçak motorlarının yaklaşık 40'ı ile karbondan arındırılmış faaliyetlerin mümkün olduÄŸunu kanıtlayacağı anlamına geliyor. 

 

Net sıfır karbon hedefiyle Rolls-Royce, 2030 yılına kadar kendi faaliyetlerinden kaynaklanan emisyonları sıfıra indirmeyi hedefliyor. Åžirket ayrıca, 2050 yılına kadar faaliyet gösterdiÄŸi sektörlerin sıfır karbon emisyonuna ulaÅŸmasında da öncü bir rol oynayacak ve toplumun net sıfır karbon ekonomisine geçiÅŸini destekleme konusunda önemli bir rol üstlenecek.

 

GerçekleÅŸen konferanslara konuÅŸmacı olarak katılım gösteren Rolls-Royce Avrupa, Orta DoÄŸu, Afrika ve Orta Asya Bölgesi Pazarlama Direktörü Jason Sutcliffe “Havacılık endüstrisi her gün insanları ve kültürleri birbirine baÄŸlıyor. GeleceÄŸimizi daha iyi inÅŸa edebilme ÅŸansına sahip olabilmek adına gençleri bu sürece dâhil etmenin ve eÄŸitmenin oldukça önemli olduÄŸuna inanıyorum. Havacılığın geleceÄŸi, motorların daha verimli bir hâle getirilmesine ve elektrifikasyon, sürdürülebilir havacılık yakıtları gibi yeni teknolojilerin geliÅŸtirilmesine dayanıyor. Rolls-Royce olarak, teknik çözümler ve yeni güç kaynakları geliÅŸtiriyoruz. Bunların yanı sıra, 2050 yılına kadar net sıfır karbona geçiÅŸi saÄŸlamak üzere iÅŸ birlikleri konusunda da sektöre öncülük ediyoruz. Ayrıca inovasyonu güçlendirme ve enerji geçiÅŸini saÄŸlamada önemli role sahip olacak geleceÄŸin mühendislerine ilham vermeye de kararlıyız.” dedi.

 

GeleceÄŸin bilim insanlarını ve mühendislerini yetiÅŸtirmek için STEM (Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik) eÄŸitimleri organize eden Rolls-Royce, 2030 yılına kadar bilim ve teknolojiyle ilgilenen 25 milyona yakın gence ilham vermek üzere dünyanın dört bir yanında STEM faaliyetleri yürütüyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bize Destek Olun:
USDT ERC20 – 0x6d06b451fdc6e83f87950e4043072e2abb42a9fb

Uyarı: Haber bültenleri, haber ihbar mailimize düşen içerikler ile kamu kurum, belediye, sosyal medya bültenleri, siyasi kimlikler ve partiler ile ilgili bültenler sitemizin editörlerinin müdahalesi olmadan yayınlanır. Bu haberlerde yer alan hukuki muhataplar haberi geçen ajanslar, haberi geçen kurumlar, haberi geçen sorumlular olup sitemizin hiç bir editörü sorumlu tutulamaz...

No comments yet. Be the first to comment!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No related posts found.