Tohum Otizm Vakfı Sınıf Donanımı Projesi Kapsamında, 140. Özel Eğitim Sınıfı Adana Yüreğir’de Açıldı!
Adana’da Corteva Agriscience desteÄŸiyle Ä°stiklal Ä°lkokulu’nda materyal donatılan sınıfın açılışı gerçekleÅŸti.
Corteva Agriscience desteÄŸi ile otizmli çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak özel eÄŸitim materyalleri ile donatılan sınıfın açılışı gerçekleÅŸti.
Tohum Otizm Vakfı tarafından Otizm Spektrum BozukluÄŸu (OSB) tanısı olan çocuklar ve gençlerin, tek çareleri olan eÄŸitime ulaÅŸmalarını saÄŸlamak, çaÄŸdaÅŸ toplum koÅŸullarında yaÅŸamlarını sürdürebilmelerine yönelik gereksinimlerini karşılamak ve ihtiyacı olan devlet okullarına materyal desteÄŸi sunmak amacıyla yürütülen Sınıf Donanımı Projesi kapsamında materyal donatılan 140. özel eÄŸitim sınıf açılışı, Türkiye merkez ofisi Adana’da faaliyet gösteren Corteva Agriscience desteÄŸiyle Ä°stiklal Ä°lkokulu’nda gerçekleÅŸti.
Corteva Agriscience desteÄŸi ve Adana Ä°l Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü iÅŸ birliÄŸiyle gerçekleÅŸtirilen özel sınıfın açılış törenine; Adana YüreÄŸir Ä°lçe Milli EÄŸitim Åžube Müdürü Kemal Kan, YüreÄŸir Rehberlik AraÅŸtırma ve Merkez Müdürü Duran Kuytak, Ä°stiklal Ä°lkokulu Müdürü Taner Gökmen katılırken Corteva Agriscience Türkiye tarafında Genel Müdürü Harun Toksöz, Mali Ä°ÅŸler Müdürü Timur Toker, Üretim Müdürü Görkem Özbaki, Corteva Türkiye DAWN ekibinden TuÄŸçe Biçer, Gökhan Koca, Merve Emel, Begüm Semerciler, Rengin Darıcı ile Tohum Otizm Vakfı Genel Müdür Vekili Özgül Gürel katıldı.
Tohum Otizm Vakfı tarafından özel eÄŸitim sınıflarının ideal hale getirilmesi amacıyla hayata geçirilen Sınıf Donanımı Projesi kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında bugüne kadar; Ä°zmir, Zonguldak, Mardin, Çanakkale, Sivas, Batman, Antalya, Artvin, Diyarbakır, Ä°stanbul, Balıkesir, Mardin, MuÅŸ, Van, Bursa, Ankara, Ardahan, Manisa, Åžanlıurfa, MuÄŸla, Hatay, Konya illerinde 139 özel eÄŸitim sınıfı açılmış, ailelere ve öÄŸretmenlere yönelik özel eÄŸitimler verilmiÅŸtir.
Otizmin günümüzde bilinen tek çaresi, erken tanı ve sürekli, yoÄŸun, özel eÄŸitimdir
Bugün dünyada her 44 çocuktan 1’i otizm riski ile dünyaya geliyor. Bu rakam her yıl artış eÄŸilimi gösteriyor. DoÄŸuÅŸtan gelen ve genellikle yaÅŸamın ilk yıllarında fark edilen geliÅŸimsel bir farklılık olan otizmin baÅŸlıca belirtileri arasında; baÅŸkalarıyla göz teması kurmamak, ismi söylendiÄŸinde bakmamak, konuÅŸmada gerilik, parmağıyla ile istediÄŸi ÅŸeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucu8nda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar sayılabiliyor. Ailelerin çocuklarında aynı yaÅŸtaki diÄŸer akranlarından farklı davranışlar ve belirtiler gözlemleniyorsa vakit kaybetmeden otizm konusunda uzman bir çocuk ergen psikiyatristine baÅŸvurmaları gerekiyor.
Bilimsel araÅŸtırmalar, erken tanı ve doÄŸru bir eÄŸitim yöntemi ile yoÄŸun olarak eÄŸitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiÄŸini, geliÅŸim saÄŸlanabildiÄŸini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diÄŸer arkadaÅŸlarından farkı kalmadığını gösteriyor.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bize Destek Olun:
USDT ERC20 – 0x6d06b451fdc6e83f87950e4043072e2abb42a9fb
Uyarı: Haber bültenleri, haber ihbar mailimize düşen içerikler ile kamu kurum, belediye, sosyal medya bültenleri, siyasi kimlikler ve partiler ile ilgili bültenler sitemizin editörlerinin müdahalesi olmadan yayınlanır. Bu haberlerde yer alan hukuki muhataplar haberi geçen ajanslar, haberi geçen kurumlar, haberi geçen sorumlular olup sitemizin hiç bir editörü sorumlu tutulamaz...