About Face, Photoshoplu Resimleri Şıp Diye Tanıyor

Share

Photoshop, Illustrator gibi yazılımların yaratıcısı Adobe’un her yıl düzenlediği Max konferansları ile yeni fikirleri de teşvik ediyor. Bu yıl Amerika’nın Los Angeles şehrinde gerçekleştirilen konferans yine yaratıcı beyinleri bir araya getirdi. Konferansın önemli bölümlerinden biri olan Sneaks etkinliğinde ise Adobe çalışanları yeni teknoloji projelerini tanıttı. Bunlar arasında en ilgi çekici olanlarından biri ise About Face adlı yeni projeydi.
Adobe’un en ünlü programlarından biri olan Photoshop, fotoğraf ve resimler üzerinde değişiklik yapabilme akımının da öncüsü oldu. “Photoshoplamak” tabirinin bile ortaya çıkmasına vesile olan bu programı, resimlerde rötuş yapılmasına olanak veren yüzlercesi takip etti. Kimi zaman bir insanın daha çekici görünmesini sağlayan resim editörleri bazen de bir resme komedi unsuru katmak için onu abartılı bir hale getirmek için de kullanılabiliyor. Sosyal medyada gerçek olup olmadığını anlamanın güç olduğu usta işi Photoshoplu resimlere de sık sık rastlayabiliyoruz.

ABOUT FACE ARACINI GELİŞTİRDİ
Adobe çalışanlarından oluşan bir ekip, bir fotoğraf üzerinde oynama yapılıp yapılmadığını tespit edilebilen About Face aracını geliştirdi. Bir görüntüdeki pikselleri tek tek inceleyen About Face, fotoğrafın hangi kısmının oynanmış olabileceğini gösteriyor. Özellikle Photoshop’un liquify aracı ile yapılan germe, inceltme gibi değişiklikler About Face’in gözünden kaçmıyor. About Face bunların yanı sıra oynanmış fotoğrafın orijinal halini de, yapılan değişiklikleri geri alarak tahmini olarak kullanıcıya gösteriyor. Eğer Adobe bu özelliği piyasaya sürmeye karar verirse, artık Photoshoplu fotoğrafları orijinallerinden ayırmak da çok kolay hale gelecek. (BSHA)

BSHA – Bilim Sağlık Haber Ajansı

You may also like...