Airbus, Fujitsu ve Thales UK, İngiliz Ordusu’nun gelecekteki taktik iletişim programı için birlikte çalışacak
Airbus, Fujitsu ve Thales UK, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı’nın (MOD) LE TacCIS olarak bilinen Kara Çevre Taktik İletişim ve Bilgi Sistemleri ve yaklaşan Sistem Entegratörü (SI) üzerinde işbirliği içinde çalışmak üzere bir mutabakat anlaşması (MOU) imzaladı.
Mutabakat Anlaşmasının imzasını takiben, ortaklar ICELUS adı altında bir ekip oluşturdular ve savunma iletişim ağları konusunda benzersiz bir uzmanlığa sahip Airbus ekip yöneticiliği görevini üstlendi. ICELUS, Birleşik Krallık merkezli bir savunma sanayi üssü olarak çalışırken ICELUS son kullanıcıya operasyonel etkinlik ve bilgi avantajı sağlayan bir yaklaşım ile öncü bir değişim sunacak. Üç ortak, bu ana program için yetenekler ve rekabetçilik açısından mümkün olan en iyi önerileri ortaya koymak için kendi benzersiz uzmanlıkların ve çözümlerin nasıl birleştirilebileceğini ortaklaşa keşfedebilecekler.
ICELUS, uygulamalar, altyapılar ve ağlar için ürün ve hizmetlerin tasarımına ve entegrasyonuna liderlik etmek için LE TacCIS Sistem Entegratörü’ne (SI) odaklanacak. LE TacCIS Sistem Entegratörü ile 2023/2024 tarihine kadar sözleşmenin gerçekleştirilmesi bekleniyor.
LE TacCIS programı, çevik İletişim Bilgi Sistemleri (CIS) verilerine dayalı ve zamanında karar alma araçlarını sağlayarak kara ortamında yeni nesil taktik askeri iletişimleri sunmayı amaçlayan çok sayıda alt program ve projeden oluşuyor.
LE TacCIS, sıkışık ve çekişmeli bir siber savaş alanında güvenli bir şekilde çalışabilecek şekilde tasarlanmıştır. Siber saldırı durumunda ölçülü olarak daralacak ve yeni bir saldırı karşısında yeniden canlanarak Temel Komuta ve Kontrol (C2) hizmetlerini ve yeteneklerini sağlamaya devam edecek. Platformlar ve silah sistemleri arasında hızlı ve kolay bilgi paylaşımına izin vermek için diğer sistemlerle entegre olacak ve tam spektrumlu, çok alanlı efektler sunacak.
Mevcut sistemin tek kaynaklı ana tedarikçi modelinin aksine, LE TacCIS programının artan sistem çevikliği, kapasitesi ve değerinin karşılığını vermesi bakımından rekabet edebilir unsurlarıyla sektörde teşvik edilecek.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı