Beykoz, Sanal Ortamda Gerçek Hikâyelere Ev Sahipliği Yapacak
Beykoz 2020 Sempozyumu 27 Kasım Cuma günü başlıyor. Geçen yıl Beykoz konusunda fikri ve hikâyesi olan 103 akademisyen ile uzmanın katıldığı sempozyum, bu yıl 128 akademisyen ve uzmana ev sahipliği yapıyor. Sempozyum, Türkiye’de bu zamana kadar sanal ortamda gerçekleştirilen en büyük organizasyon olacak.
İstanbul’un son 20 yılda yaşadığı büyük dönüşüme, en fazla katkıyı sağlayan ilçelerin başında gelen Beykoz, geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği Beykoz Sempozyumu serilerine bu yıl ikincisi ile devam ediyor. 27-29 Kasım tarihlerinde açılış dahil 18 oturumla Türkiye’nin bu zamana kadar yapılan en büyük organizasyonlardan birini gerçekleştirmeye hazırlanan Beykoz Belediyesi, pandemi dolayısıyla bu sempozyumu sanal ortamda hayata geçiriyor. Organizasyon, bu yönüyle de sanal ortamda gerçekleştirilen en geniş akademik kapsamlı ve oturumlu sempozyum olacak.
“Beykoz 2020 Sempozyumu” ismini taşıyan sempozyum, şehir üzerinde derinlikli ve vizyoner araştırmaların oluşumuna katkıda bulunmayı amaçlıyor. Beykoz 2020 Sempozyumu, twitter, instagram ve youtube hesapları üzerinden tüm Beykozlulara ve izleyicilere ulaşacak.
128 Akademisyen ve Uzman Bu Sempozyumda
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da geçmişin ışığıyla geleceği aydınlatmayı amaçlayan sempozyum; çok sayıda farklı disiplinden gelen bilim insanları ve Beykoz üzerine çalışmış eser vermiş isimleri ağırlıyor. Tertip Heyeti Başkanlığını Prof. Dr. İsmail Coşkun’un üstlendiği ve 128 akademisyen ile uzmanın yer aldığı sempozyumda 18 oturumda 70 bilimsel tebliğ sunulacak.
Beykoz 2020 Sempozyumu’nda ağırlıkla “coğrafya, beşeri coğrafya, jeoloji, sosyoloji, sanayi ve tarım” çalışmalarını irdeleyen oturumlara yer verilecek. Beykoz’un tarih, spor ve eğitim gibi önemli konu başlıklarının ihmal edilmediği sempozyumun açılış oturumu; Beykoz’daki sanayi yapıları üzerine çalışmalarıyla anılan Prof. Dr. Önder Küçürerman’ın moderatörlüğünde, beşeri coğrafya uzmanı Prof. Dr. Süha Göney, şehir ve mimarı üzerine çalışmalarıyla tanına Prof. Dr. Murat Gül İstanbul ve Beykoz’u kitaplarına taşıyan yazar Doğan Yarıcı’nın katılımıyla gerçekleştirilecek.
Beykoz’a yön verecek her konunun sistematik olarak gündeme taşınıp tartışılmasını hedefleyen sempozyumla Beykoz’un canı ve dinamik, her daim yenilenebilen bir yol haritasına sahip olması amaçlanıyor.
İşte Sempozyumdaki Oturumlar
Sempozyumda aşağıdaki başlıklar altında onlarca tebliğ sunulacak. Beykoz’da Jeolojik Yapı Eski Çağdan 20. Yüzyıla Beykoz Beykoz’un Nüfus ve Yerleşme Coğrafyası Beykoz’da Sanayinin Öyküsü Turizmin Odağında Beykoz Beykoz Ormanlarının Fonksiyon ve Ekolojisi Beykoz’un Beşeri Coğrafyası Sosyamekansal Olarak Beykoz’un Gelişimi Beykoz’da Cam Sanayi: Geçmişten Geleceğe Edebiyatımızda Beykoz 19. Yüzyılda Beykoz’da Gündelik Hayat Yoros’tan Hisar’a Beykoz’da Tarih Beykoz’da Siyasal Hayat Eğitim Şehri Olarak Beykoz Beykoz’da Kentleşme Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Beykoz’da Tarihî ve Kültürel Miras Beykoz’un Manevî İklimi
İSTANBUL – BEYAZ HABER AJANSI (BHA)
Bize Destek Olun:
USDT ERC20 – 0x6d06b451fdc6e83f87950e4043072e2abb42a9fb
Uyarı: Haber bültenleri, haber ihbar mailimize düşen içerikler ile kamu kurum, belediye, sosyal medya bültenleri, siyasi kimlikler ve partiler ile ilgili bültenler sitemizin editörlerinin müdahalesi olmadan yayınlanır. Bu haberlerde yer alan hukuki muhataplar haberi geçen ajanslar, haberi geçen kurumlar, haberi geçen sorumlular olup sitemizin hiç bir editörü sorumlu tutulamaz...