Sağlığın Geleceği: 2030 için Öngörüler Webinar Dizisi

Share

TÜSİAD Sağlık Çalışma Grubu, sağlık sektöründe sistematik bir değişime yol açacak olan inovatif eğilimleri tüm dinamikleri ile tartışmak hedefiyle “Sağlığın Geleceği: 2030 için Öngörüler Webinar Dizisi”ni başlatıyor.

Webinar Dizisi başlıyor.Serinin ilk etkinliği, “Bugünden Yarına Sağlıkta Küresel İnovasyon” başlığı ile 1 Mart 2022 Salı, saat 17.00’de çevrimiçi olarak gerçekleşecek. Açılış konuşmasını TÜSİAD Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Emre Eczacıbaşı’nın yapacağı toplantının konuğu, Sağlıkta İnovasyon Alt Çalışma Grubu Başkanı Ufuk Eren moderasyonunda Stanford Üniversitesi, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Canary Kanser Erken Teşhis Merkezi Direktörü Prof. Dr. Utkan Demirci olacak. Prof. Dr. Utkan Demirci, kendi alanındaki gelişmeleri ve çalışmalarını sağlığın geleceği perspektifiyle aktaracak.

Prof. Dr. Utkan Demirci Hakkında:

Stanford Üniversitesi, Tıp Fakültesi Radyoloji Bölümü’nde Canary Kanser Erken Teşhis Merkezi Direktörü olarak kendi araştırma grubunun başında görev yapmaktadır. Öncesinde Brigham and Women’s Hospital, Harvard Tıp Fakültesi’nde Doçent Doktor ve Harvard-MIT Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri biriminde öğretim üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Elektrik Mühendisliği ile Yönetim Bilimi ve Mühendisliği alanlarında yüksek lisans dereceleri olan Prof. Dr. Demirci, doktora derecesini 2005 yılında Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden almıştır. Prof. Dr. Demirci’nin hakemli dergilerde 200’den fazla makalesi, 24 kitap bölümü, 7 düzenlenmiş kitabın yanı sıra onaylanmış veya beklemede olan 25’in üzerinde patent başvurusu bulunmaktadır. NSF KARİYER Ödülü ve IEEE EMBS Erken Kariyer Ödülü gibi ödüllerle onurlandırılan Prof. Dr. Utkan Demiri, halen Amerikan Tıp ve Biyoloji Mühendisliği Enstitüsü (AIMBE) seçilmiş üyesi ve Radyoloji ve Biyomedikal Görüntüleme Araştırmaları Akademisi Seçkin Araştırmacısı ve bir dizi hakemli dergide yayın kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

En Çok Vaka Artışı Yaşanan İller Açıklandı

Demirci Lab grubu, yenilikçi hücre dışı vezikül izolasyon araçları, bakım noktası teknolojileri geliştirmeye ve kısırlık ve HIV dahil olmak üzere birden fazla hastalığa yönelik geniş uygulamalarla erken kanser tespiti için mikroakışkan platformlar oluşturmaya odaklanmaktadır. Prof. Dr. Demirci’nin laboratuvarı, dünya çapında 50’den fazla araştırma grubu ve endüstri ortağıyla işbirliği yapmıştır. Mikroakışkanlardaki çığır açıcı çalışması, tıpta yenilikçi FDA onaylı platform teknolojilerinin geliştirilmesinin önünü açmıştır ve buluşlarının çoğu endüstriyel lisanslı olmuştur. Dünya çapında ve ABD’de binlerce canlı doğuma imkân sağlayan  yardımcı üreme teknolojileri ile doğurganlık klinikleri tarafından yaygın olarak kullanılan FDA onaylı ve CE işaretli çeşitli teknolojilerle çalışmaya devam etmektedir.

Akademik girişimci olarak DxNow, Zymot, Levitas Bio, Mercury Bio ve Koek Biotech’in kurucu ortağıdır ve birçok erken aşamadaki şirkete danışmanlık yapmaktadır.

2030 İçin Öngörüler Webinar Dizisi Başlıyor!

İnstagram Hesabımız

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir